Vapaa kasvamaan kanssamme?
Valikko
Valikko

Patrik

Koodari

Kun luet tätä tekstiä laitteeltasi, oli se sitten tietokone, tabletti tai puhelin, tulet varmaankin harvoin ajatelleeksi, että kaikki laitteen ruudulta näkemäsi on oikeastaan koodia. Ilman koodausta, ohjelmointia, monikin asia nykymaailmassa olisi toisin.

Yksi näistä koodin taitavista käsittelijöistä on LevelUpin ohjelmoija Patrik Pärkinen. Millainen on Patrikin tarina LevelUpin työntekijänä?

”Kolme toimistomuuttoa, yritysfuusio ja paljon muita muutoksia”

Patrikin tie LevelUpille kävi opintojen kautta. Hän opiskeli 2010-luvun alussa ammattikorkeakoulussa mediatekniikkaa, johon sisältyi myös ohjelmointia. Opinnot antoivat maistiaisen monesta eri tehtävästä, koulussa harjoiteltiin muun muassa videokuvaamista, leikkaamista sekä äänitekniikkaa. Web-ohjelmointi oli ollut kuitenkin Patrikin mielessä jo ennen opintoja ja hän koki, että olisi hienoa olla saattamassa netin toiminnallisuuksia muille.

Vuonna 2011 sattuikin niin, että silloisen LevelUpin toinen omistaja oli Patrikin kurssiopettaja ja hän päätyi tarjoamaan miehelle kesätöitä. Siitä lähtien Patrik on toiminut LevelUpin riveissä, jo 10 vuoden ajan.

”Kolme toimistomuuttoa, yritysfuusio ja paljon muitakin muutoksia on tullut ja mennyt”, Patrik luettelee ja naurahtaa: ”10 vuotta on pitkä aika!”.

Nettimaailman duunarit

Patrikin työpäivät LevelUpilla keskittyvät ohjelmointiin, tarkemmin back end -puoleen sekä kolmansien osapuolten palveluiden integraatioihin. Patrik on keskittynyt enemmän teknisen puolen koodaamiseen kuin visuaaliseen ohjelmointiin ja etenkin WooCommerce-verkkokaupat ovat Patrikin alaa.

Kokonaisvaltainen, vastuullinen työ on Patrikin mieleen ja hän kokee myös työnsä tärkeäksi:

”Ohjelmointi on tärkeää samasta syystä kuin raksaduunarin työ. Me ollaan niitä nettimaailman duunareita – rakennetaan rakennuksia bittiavaruudessa ja tehdään erilaisia näyteikkunoita. Ei verkkopalveluita olisi ilman ohjelmoijia”, Patrik toteaa.

Ohjelmointi on täysin oma lajinsa ja tarvitsee tekijöikseen aiheeseen perehtyneet osaajansa. Ohjelmointi toimii tavalla, jota ulkopuolisen voi olla välillä hankala ymmärtää ja tämä aiheuttaakin välillä haasteita asiakaskommunikaatiossa.

”Tärkeintä on selvittää, mitä asiakas oikeasti tarvitsee, eikä mitä hän haluaa. Silloin pystytään tarjoamaan oikea ratkaisu asiakkaan ongelmaan ja tarpeisiin”, Patrik toteaa ja jatkaa:

”Energiaa ja tsemppiä Patrikin työpäiviin antaa asiakastyytyväisyys – aina palautetta ei saa suoraan, mutta asiakkaan äänensävystä ja elekielestä kyllä huomaa, kun projekti on onnistunut.”

Viihtyisä työpaikka joustavine työaikoineen

Vaikka yritys on muuttunut paljonkin siitä, kun Patrik tuli kymmenen vuotta sitten taloon kesätyöntekijäksi, hän on viihtynyt LevelUpilla hyvin eikä kaipaa muualle. Sekä ohjelmointitiimi että koko yrityksen henkilöstömäärä on kasvanut vuosien varrella ja muitakin muutoksia on ollut valtavasti, mutta työilmapiiri sekä mieluisat työtehtävät saavat Patrikilta edelleen kiitosta:

”Meillä on ollut aina joustava työaika, joka antaa mukavasti vapauksia, kun voi välillä tehdä projekteja pidempään ja välillä taas lopetella aiemmin. Esimies on ollut myös tosi mukava ja ymmärtäväinen. Olen viihtynyt kyllä tosi hyvin!”

Haluaisitko sinäkin mukaan LevelUpin kasvavaan tiimiin? Katso, millaisia osaajia haemme tällä hetkellä tai jätä avoin hakemus: careers.levelup.fi/jobs