Vapaa kasvamaan kanssamme?
Valikko
Valikko

Thomas

Koodari

Ohjelmoija, koodari, web-kehittäjä, devaaja. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Koodaus on yksinkertaisimmillaan ohjelmointia, jossa laitteelle annetaan yksityiskohtaisia ohjeita ja käskyjä. Ilman koodausta monikin asia, esimerkiksi tämän nettisivun lukeminen, olisi aika lailla mahdotonta.

Yksi näistä nettisivujen, verkkokauppojen ja sovellusten mahdollistajista on LevelUpin ohjelmoija, Thomas Blomqvist. Kuinka Thomas päätyi ohjelmoijaksi ja mitä hän oikeastaan tekee?

Ongelmanratkaisua ja uuden kehittämistä

Thomas on yksi LevelUpin pitkäaikaisimmista työntekijöistä. Ohjelmointia opiskellut Thomas suoritti LevelUpilla aikoinaan viiden kuukauden työharjoittelun, jonka jälkeen jatkoi työskentelyä opintojen ohessa. Valmistuttuaan koulusta tammikuussa 2017, mies siirtyi LevelUpille kokopäiväiseksi ohjelmoijaksi.

Thomaksen päätehtävä on verkkosivustojen ja -kauppojen koodaaminen sekä järjestelmäintegraatioista huolehtiminen. Tyypillisesti Thomas saa Web designerilta tarkkaan määrittelyt tiedot tulevan nettisivuston tai -kaupan rakenteesta sekä visuaalisesta ilmeestä, jonka jälkeen hän alkaa ohjelmoimaan.

”Emme käytä valmiita sivupohjia tai -rakentajia, vaan koodaamme kaikki sivustot itse aina alusta loppuun saakka, asiakkaan toiveiden mukaan”, Thomas kertoo.

Integraatioissa Thomaksen tehtävänä on saada erilaiset järjestelmät toimimaan ja jakamaan tietoa keskenään. Haasteita tulee vastaan sekä koodaus että integraatio- ja tiedonsiirtopuolella. Ongelmat on kuitenkin tehty ratkaistaviksi ja kysyttäessä työn parhaista puolista, vastaus tulee nopeasti:

”Ongelmanratkaisu on ehdottomasti parasta työssäni. Koodatessa ongelmia tulee vastaan joka päivä ja välillä pääsee keksimään täysin uusia ratkaisuja, jos asiakkaan haluamaa toimintoa ei ole aiemmin toteutettu tai esimerkiksi tiedonsiirtoa järjestelmien välillä ei saada toimimaan”, Thomas kertoo.

Haasteista ja ongelmista selvitään yhdessä kollegoiden kanssa ja työ sisältää paljon myös ratkaisujen, esimerkkien ja uusien ideoiden etsimistä.

Joustavat työajat ja mukavat työkaverit

Thomaksen tyypillinen työpäivä alkaa sähköpostien ja tukipyyntöjen tarkastuksella sekä projektien läpikäymisellä. Koodaamiseen täytyy pystyä keskittymään 100 prosenttisesti virheiden minimoimiseksi ja Thomaksella onkin tapana koodata aina 2 - 3 tuntia kerrallaan ja tehdä välillä myös muita työtehtäviä.

”Koodaamisessa on tärkeää keskittyä, ettei tule virheitä. Jos tekisin 8 tuntia samaa juttua, keskittyminen ei mitenkään riittäisi”, Thomas toteaa.

LevelUpin henkilökuntaa työskentelee laajasti ympäri Suomen ja Thomas keskustelee ja palaveraa paljon sekä asiakkaiden että työkavereidensa kanssa Teamsin välityksellä. Mukavat työkaverit ja joustava työaika saavat Thomakselta kiitosta. Työpäivät voi suunnitella omaan aikatauluun sopivaksi ja etätyöt hoituvat Thomakselta helposti Kauniaisista käsin.

”Olen kyllä tykännyt olla LevelUpilla töissä. Työmäärä on sopiva, työkaverit mukavia ja työtehtävät mieluisia. Eipä tässä paljon muuta tarvita”, Thomas toteaa tyytyväisenä.

Olisitko sinä seuraava digimarkkinoinnin asiantuntija tiimissämme? Katso, millaisia osaajia haemme tällä hetkellä tai jätä avoin hakemus: careers.levelup.fi/jobs